Luister ook naar onze themakanalen  Chill out Opera Soundtracks

Podcast

Via diverse podcast apps op iOS en Android smartphones en tablets of via iTunes kun je sommige programma's van Classic FM terugluisteren en downloaden om te bewaren. 

Podcasts beluisteren op iPhone/iPad (iOS)

Alle Apple smartphones en tablets zijn standaard uitgerust met de app 'Podcasts'. Als je deze verwijderd hebt is deze makkelijk weer te installeren via de App Store. Zoek in deze app op 'Classic FM' en je vindt onze podcasts.

Podcasts beluisteren op Android

De populaire Android apps om podcasts te beluisteren zijn Podcast AddictPodcast RepublicPlayer FM en Pocket Casts. In deze apps kan je zoeken naar Classic FM, en als resultaat zie je dan onze podcasts. Of je kunt handmatig een link naar een podcast-xml toevoegen. Hieronder onze podcast-xml link:

Podcasts beluisteren via iTunes

De podcasts van Classic FM zijn gratis te downloaden via iTunes. Ga direct naar het overzicht van onze podcasts in iTunes of volg de stappen hieronder:

  • Download iTunes.
  • Als je iTunes geïnstalleerd hebt, kun je je via bovenstaande links abonneren op één of meer van onze podcasts.
  • Als je op iTunes Preview terechtkomt, klik je op 'Bekijk in iTunes'.
  • Klik in iTunes op de knop 'Gratis abonneren'.
  • iTunes zal nu telkens automatisch de laatste nieuwe uitzending van de door jou gekozen podcast downloaden.

Classic FM Album Top 20

De wekelijkse uitzending van de Classic FM Album Top 20 hoor je op zondag tussen 13.00 en 15.00 uur. Wil je op de hoogte blijven van de laatste ontwikkelingen in de klassieke muziek, dan kun je bijna niet zonder. We verversen deze podcast elke maandag.

Classic FM Top 1000

Van 26 tot en met 31 december hoorde je op Classic FM de Top 1000: de lijst van de mooiste en beste klassieke muziek, samengesteld door jou! Download nu de top 100 uit de lijst als podcast.