Classic FM
Playlist
Je hoort nu:
Track
Componist
meer informatie
Luister ook naar:

Win het album van het Nederlandse rietkwintet Calefax

Hidden Gems is het achttiende album sinds de oprichting van het - inmiddels wereldberoemde - eerste rietkwintet. 
Dit album heeft een wat andere opzet dan vorige cd's. Waar veel van Calefax’ albums een thema hebben of gewijd zijn aan één componist, klinkt op Hidden Gems een bonte collectie van parels uit vele eeuwen muziekgeschiedenis én muziek uit verschillende windstreken.

Van de virtuositeit van de Italiaanse Amsterdammer Locatelli, via de tijdloze schoonheid van Satie, naar de weemoed van Josquin des Prez en van meer recente datum de compositie Look for Me van de jonge Amerikaanse componist Nico Muhly.
Ook is een Chinees stuk opgenomen. Het betreft een arrangement van de betoverende Chinese traditional Er Quan Ying Yue door Abing - zijn echte naam was Hua Yanjun - een blinde straatmuzikant die overleed in 1950 en die bekend werd met dit stuk. De aanleiding voor deze uitvoering is Calefax' gewoonte om bij een tournee in het buitenland een bekende compositie uit dat land te bewerken en uit te voeren als toegift. 

Over Calefax

Calefax is een hechte formatie van vijf rietblazers die een grote passie delen. Al meer dan drie decennia houden ze in binnen – en buitenland een reputatie hoog op basis van virtuoos spel, briljante arrangementen en frisse podiumpresentatie. Ze gelden als de uitvinders van een nieuw genre: het rietkwintet. Daarmee inspireren zij jonge blazers die overal in de wereld in hun voetsporen treden.

Ivar Berix (klarinet)
Oliver Boekhoorn (hobo)
Raaf Hekkema (saxofoon)
Alban Wesly (fagot)
Jelte Althuis (basklarinet)

Concerten

Het Calefax kwintet live horen? Dat kan! 
Donderdag 17 mei in Groningen
Zaterdag 19 mei in Utrecht
Zondag 20 mei in Amsterdam
Do 24 mei in Rotterdam
Zaterdag 26 mei in Nijmegen

Kaarten kunnen besteld worden via deze link.

Wil je kans maken op een van de vijf cd's die we weggeven? Doe dan mee aan de prijsvraag!