Luister ook naar onze themakanalen  Chill out Opera Soundtracks

Win een Pure DAB+ radio

Van 3 t/m 7 oktober is het de 'Week van de Digitale Radio'. Maak kans op een Jeep Renegade mét digitale DAB radio! Wil jij meedoen? Ga dan naar digitalradio.nl en ontdek hoe je vanaf maandag 3 oktober mee kunt spelen. Wil je ook kans maken op een Pure Evoke D4 DAB radio? Beantwoord dan onze prijsvraag!

Wat is DAB radio?

DAB (Digital Audio Broadcasting) is de nieuwe manier om gratis radio te luisteren via de ether. Naast een kraakhelder geluid en een enorm aanbod aan zenders is het voordeel van DAB ook dat men de zenders direct kan selecteren uit een lijst op alfabetische volgorde, dus het zoeken naar zenders behoort tot het verleden.

Op DAB zijn op dit moment bijna 3 keer zoveel zenders te vinden dan op FM, zowel regionale, als nationale, publieke als commerciële zenders. De AM frequentie band is sinds 1 september 2015 uit de lucht. Hierdoor zijn veel zenders waaronder o.a. Radio 5 alleen nog maar digitaal te ontvangen.

Het uiteindelijke doel is de FM eveneens volledig te vervangen door DAB . Met een DAB radio van Pure kun je alle digitale zenders ontvangen. Mocht je toch naar de FM willen luisteren kan dit uiteraard ook.

Pure

Pure is het toonaangevende merk op het gebied van Digitale radio wereldwijd. Het moederbedrijf, Imagination Technologies, is de uitvinder van de DAB Chipset, waardoor Pure de Digitale Radio revolutie is gestart. Tevens is de oprichting van World DMB een initiatief geweest van Pure, net als de 'DigitalTick'. Radio's met de 'Digital Tick' zijn voorbereid op de toekomst van digitale radio via de ether.

Design en kwaliteit van ontvangst en geluid zijn de kenmerken van Pure. Hierdoor geeft Pure 3 jaar fabrieksgarantie op al haar producten.  www.pure.com/nl.

Prijsvraag

Wil jij kans maken op zo'n felbegeerde DAB radio van Pure? Dan heb je geluk, want Classic FM geeft tijdens de Week van de Digitale Radio een aantal exemplaren weg. Geef snel antwoord op de onderstaande prijsvraag om kans te maken!