Classic FM
Playlist
Je hoort nu:
Track
Componist
meer informatie
Luister ook naar:

Einaudi, Ludovico

Ludovico Einaudi

Ludovico Einaudi (1955 - heden) is een hedendaagse Italiaanse componist en pianist.

  • Ludovico werd geboren in Turijn, Italië. Zijn grootvader was president van Italië en zijn vader eigenaar van zijn eigen uitgeverij. Ludovico's moeder, die hem als kind pianolessen gaf, was wellicht de eerste muzikale invloed in zijn leven.
  • Pas als volwassen man begon Einaudi zijn muzikale carrière waarbij hij studeerde aan het prestigieuze Conservatorio Verdi en met de beroemde componist Luciano Berio.
  • Einaudi's muzikale invloeden zijn uitgebreid, van J.S. Bach tot Mozart en Chopin tot Manuel de Falla in de klassieke sfeer en van The Beatles en Bob Dylan tot U2 en Radiohead in de wereld van pop- en rockmuziek.
  • Einaudi componeerde muziek voor film, theater en dans. Zijn werk wordt wereldwijd ten gehore gebracht in grote zalen als Teatro alla Scala, The Maggio Musicale Fiorentino, The Tanglewood Festival en de Queen Elizabeth Hall in Londen.
  • Met succes in heel Europa is Einaudi ook in Nederland erg populair met dank aan albums als 'Una Mattina', 'Divenire', 'In A Time Lapse' en 'Elements'. Zijn doorbraak bij het grote publiek volgde nadat zijn muziek onder andere werd gebruikt in de succesvolle films 'Black Swan' en 'Intouchables'.

Wist je dat?

Einaudi's populariteit ontstond naar aanleiding van zijn solo albums 'Le Onde', gebaseerd op het boek 'The Waves' van Virginia Woolf, en 'I Giorni', geïnspireerd door zijn reizen in Afrika.