Classic FM
Playlist
Je hoort nu:
Track
Componist
meer informatie
Luister ook naar:

Classic FM themastations: Chill out, Opera en Soundtracks

Geniet elk moment van jouw favoriete klassieke muziek met de themastations Chill out, Opera en Soundtracks!

Chill out

De voornaamste reden om naar klassieke muziek te luisteren is nog steeds de zoektocht naar ontspanning. Een gestrest gevoel of vervelende gedachten van je afschudden, dat kan het beste met de juiste achtergrondmuziek die je positief en kalm stemt. Daarvoor hebben we Classic FM Chill out voor jou samengesteld. Een mix van klassieke muziekstijlen die één ding met elkaar gemeen hebben, ze zijn rustgevend. Bombastische werken hoor je hier niet. Zij maken plaats voor langzame melodieën, repetitieve motieven en zachte klanken. Of je nou van pianomuziek houdt, de klank van strijkers mooi vindt, of bij de klank van een harp wilt wegdromen, met Classic FM Chill out creëer je een moment voor jezelf. Van barok tot modern, in elke periode zochten en zoeken de componisten naar de perfecte klank die bij ons luisteraars tot ontspanning leidt. Hoe dat klinkt hoor je in Classic FM Chill out.

Opera

La donna è mobile, Der Hölle Rache, Ombra mai fu, veel klassieke 'meezing-hits' zijn afkomstig uit beroemde opera's van honderden jaren geleden. Ze blijven zo populair vanwege hun universeel geldige thema's die vandaag de dag nog net zo actueel zijn. Oorlog, liefde, wraak, zijn slechts enkele voorbeelden van onderwerpen die ons niet vreemd zijn en die in veel aria's bezongen worden. Zo blijven opera's ons raken. Op Classic FM Opera hoor je de meest bekende aria's en koorwerken uit opera's van onder anderen Puccini, Mozart en Verdi. Je hoort beroemde zangers als Rolando Villazón, Cecilia Bartoli of Luciano Pavarotti. Ook liefhebbers van ouvertures en andere instrumentale delen uit opera's komen aan hun trekken en kunnen genieten van de meest meeslepende melodieën. Duik in de wereld van de grootse emoties met Classic FM Opera!

Soundtracks

Klassieke muziek en film, een match made in heaven! De indrukwekkende mogelijkheden in volume-, tempo- en stemmingswisselingen vormen de ideale begeleiding van bewegend beeld. Een spannende scène wordt pas écht bloedstollend met wringende blazers en nerveuze paukenslagen. Romantische situaties worden onderstreept door lieflijke strijkers en een verdrietige scène is pas een echte tranentrekker met de juiste muziek in mineur erbij. Veel klassieke muziekstukken hebben pas door populaire films bekendheid bij het grote publiek verworven, zoals het Adagietto uit Mahlers Symfonie No. 5 in Death in Venice of het tweede deel uit Beethovens Symfonie No. 7 in The King's Speech. Maar ook nieuwe werken, gecomponeerd in opdracht voor bepaalde films, vinden gretig aftrek. Moderne filmmuziek van componisten als Hans Zimmer, James Horner en Howard Shore hoor je bij Classic FM Soundtracks.