Classic FM
Playlist
Je hoort nu: Track
Componist: Componist
meer informatie

Luister ook naar de themastations van Classic FM

Classic FM in Concert met Mstislav Rostropovich

Op 27 maart was Mstislav 'Slava' Rostropovich 90 jaar oud geworden, maar de cello-legende overleed 10 jaar geleden op 27 april 2007. Een mooi moment om erbij stil te staan wat de dirigent en cellist voor de (muzikale) wereld betekende en hoe groot zijn invloed vandaag de dag nog is.

Voor menig artiest was en is Slava een groot idool en leraar. Voor componisten als Sjostakovitsj, Prokofjev en Britten bood hij inspiratie voor nieuwe composities. Daarnaast voerde hij een aantal wereldpremières uit, waaronder Sjostakovitsj' Eerste en Tweede celloconcert. Zijn hele leven streed hij voor vrijheid van kunstuiting, meningsuiting en democratische waarden, wat hem veel problemen opleverde in de communistische Soviet-Unie. De musicus en activist Rostropovich emigreerde naar het Westen waar hij grote successen vierde.

Classic FM in Concert

Aanstaande woensdag eren we de artiest in een speciale uitzending van Classic FM in Concert met opnamen afkomstig uit de grote feestelijke box met veertig cd's, drie dvd's en een boek, die sinds deze week onder andere verkrijgbaar is via Bol.com.

Win de 3cd-box Rostropovich - Cellist Of The Century

Wil je ook na de speciale uitzending nog genieten van de werken uitgevoerd door Slava? Beantwoord onderstaande vraag en maak kans op een van drie 3cd-boxen 'Rostropovich - Cellist Of The Century'.

  1. Meedoen met de actie? Vul dan in het onderstaande formulier je gegevens in. Doe je vaker mee met acties? Registreer je dan bij Mijn Classic FM, zodat je bij volgende acties je gegevens niet meer hoeft in te vullen.

    Je bent niet ingelogd. Ben je al geregistreerd bij Mijn Classic FM? Log dan eerst hier in.

    Hoe oud zou Rostropovich 27 maart geworden zijn? *

  2. Jouw gegevens


Velden met een * zijn verplicht

Deze actie loopt van 21-04-2017 tot en met 26-04-2017.
Op deze actie zijn de Actievoorwaarden van Classic FM van toepassing.

Classic FM vindt het belangrijk om je gegevens met alle zorgvuldigheid en vertrouwelijkheid te behandelen. Lees hier de privacyverklaring.

Om dit element te tonen dien je cookies te accepteren voor Classic FM. Dit kan in verschillende niveaus. Klik hier voor meer informatie.